Az anyagi teremtőképesség létrejöttével a monád missziója még nem ért véget, jóllehet annak sikeressége immár bizonyítottnak volt tekinthető. E siker megkoronázásaként a monád önmagát, mint koronát helyezi a hexádra, mely által e teremtőképesség szellemi szintre emelte. A heptád ily módon egy sikeres misszió, és egyben visszatérés a teremtői ő7.pngsgondolathoz, hogy annak képességével ruházhassa fel önmagát. A 7 a sikeres misszió, a visszatérés száma.
A heptád felfogható oly módon is, mint a tetrád, a megnyilvánuló világ, kiegészülése a triáddal, vagyis a teremtői gondolat szellemi erejével. A heptád szimbolikájában a visszatérés oly módon valósul meg, hogy duádot, vagyis az anyagi és szellemi teremtőképesség alkotta polaritást a pentád mint láthatatlan híd köti össze. E hídon át a Mindenség megnyilvánult világából a meg nem nyilvánultba vezet (vissza) az út. Ugyanezen visszavezető utat jeleníti meg a (6+1)-es mandalaséma, azaz a szabályosan és tömören egymáshoz rendezett azonos átmérőjű körök esetében a 6 kör által középen közrefogott hetedik.

Szerző: Shift  2015.01.07. 18:34 Szólj hozzá!

Címkék: siker misszió visszatérés heptád

A bejegyzés trackback címe:

https://shiftkey.blog.hu/api/trackback/id/tr346854107

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása